Mat & dryck

Budapest erbjuder en rad av olika kryddiga maträtter. Här får du högklassiga smakupplevelser. Allt från korvsoppor, kötträtter till fruktsoppor, grytor och underbara bakelser samt desserter. Här finner du de populäraste matställena i Budapest. Allt från fina middagar till underbara desserter. Här finner du också mat & dryck rundturer.

Middag

I Budapest är priserna betydligt lägre än i Sverige. Maten i staden håller väldigt hög kvalite.. Här tas maten på fullaste allvar.


Lunch

Gulasch, gåslever, paprika, kål, schnitzlar, filodeg och starka korvar är typisk ungersk mat. Här hittar du trevliga och mysiga ställen med en fantastisk matkultur.


Frukost

En typsik ungersk frukost består av kallskurna ägg, ost, tomater, smör, färskt bröd och kaffe, gärna lite av det starkare slaget utan mjölk.

Middagskryssning

Upplev Budapest från floden Donau. En fantastisk vy på kvällen när sevärdheterna lyser upp.

Lunchkryssning

Här kan du välja att ta en lunchkryssning eller kombinera med sevärdheter. Oavsett är det en upplevelse du aldrig glömmer bort.

 

Kaféer

Budapest har många av europas äldsta kafèer. Här kan du avnjuta ungerska specialitéer till en historisk miljö som sträcker sig ända från 1800-talet. Här blir du verkligen inspirerad av miljön och arkitekturen.

Desserter

Populära bakverk inspirerade av choklad, marsipan hittas överallt. Rulltårta med sylt och bär är populärt. Budapest är verkligen ett paradis för den som älskar desserter.

Följ med på en tur med lokal guide i Budapest och upplev typisk ungersk mat. Här finns fantastiska marknader att besöka.

Spendera en oförglömlig kväll med en lokal guide som tar dig med på olika barer, pubar och klubbar.

Här kan man åka iväg på en dagstur och uppleva fantastiska vingårder eller så kanske man vill stanna i staden och se den från nära håll till fots.

Kombinera en härlig middag med folklore i Bergen eller kanske äta middag med en lokalbo och andas in atmosfären.

Följ med en lokal guide och lär dig mer om ölens historia i Ungern. Här får du uppleva Budapest från nära håll till fots eller varför inte på floden Donau.

Följ med en lokal guide och upplev stadens fantastiska marknader.

Följ med och lär dig mer av ungerskt matkultur och deras mat och dryckesvanor.