Mat & dryck

Franska köket tillhör ett av de främsta i världen. Passa på och prova typiska franska maträtter. De mer populära restaurangerna är fullbokade en tid i förväg. Därför är det bra att vara ute i god tid. Sitt hemma och boka ditt bord i lugn och ro. Här finner du de populäraste matställena i Paris. Allt från fina middagar till underbara desserter. Här kan du även boka upp dig på olika mat & dryckesturer.

Middag

I Paris är det bra att skilja på restaurang, bistro och basserie. Bistro är oftast lite mysigare och ibland med lite underhållning. Ett basserie serverar hela måltider med vin, öl och tillgång till kaffe. Typiska franska specialiteter är foie gras(gåslever), Escargots (sniglar), coq au vin ( gryta med vin & kött) eller boeuf Bourguignon (mustig vinkokt köttgryta).


Lunch

Maten i Paris är aningen dyrare än i Sverige. Här kan du välja mellan Michelin rankade restauranger till lite enklare basserier där maten är prisvärd och god. Vill du äta riktigt billigt så finns det självklart ställen som serverar kebab och crepes.


Frukost

I Paris finns det en uppsjö av spännande kafèer att välja mellan. Inte svårt att hitta ett mysigt kafé och spana in parisare med baguetter under armen och vespar som åker förbi.

Middagskryssning

Här kan du boka upp dig på en oförglömlig upplevelse. Njut av förstklassig mat på floden Seine och njut av silhuetten av Paris på kvällen.

Lunchkryssning

Njut av en daglig tur på Seine och god mat medans du avnjuter Stadens sevärdheter i bakgrunden.

Brunchkryssning

Ta lite sovmorgon och börja dagen med en lyxig brunchkryssning. Njut av utsikten från floden Seine medans du betraktar stadens sevärdheter.

 

Kafèer

Här hittar du mysiga kaféer som är perfekta för en stunds fika, skriva, eller vila på. Här är det lätt att inspireras av nya idéer. Här kan du fördriva en stor del av dagen med espresso och franska bakelser.

Desserter

Franska efterrätter håller högsta klass. Här njuter man av klassiska desserter som fransk croissant, chokladmousse, crepes, chokladkakor med apelsinsmak och citrontårta för att nämna några favoriter bland fransmännen.

Här guidas du genom de bästa barerna, pubarna & klubbarna. Gör det enkelt för dig och boka nu.

Här kan njuta av vad staden har att erbjuda i matväg. Kombinera det gärna med att besöka Paris bästa sevärdheter.

Njut av fin middag och krydda och avsluta kvällen med en sprudlande teater.

Här kan du välja att avnjuta vin i Paris eller ta en tur till en vingård utanför staden. Välj det som passar dig bäst.

Här får du lära dig mer om fransk mat och kultur. Kanske besöka topprestauranger i Paris. Här kan du välja mellan massor av olika upplevelser.

Här får du avnjuta te som en typisk parisbo och besöka en rad berömda sevärdheter.