Mat & dryck

Det italienska köket är världsberömt. Normalt beställer du 3 rätter till middagen. Dock vid högtider så består det av betydligt fler rätter. Beställ bord innan ni vandrar ut på kvällen, så är ni garanterade en plats. Här finner du de populäraste matställena i Rom. Allt från fina middagar till underbara desserter. Här kan du även boka upp dig på mat & dryckesturer.

Middag

En typisk italiensk måltid består av förrätt (antipasto eller primi), varmrätt(Secondi) och tillbehör (cotorno) och inte minst desserten (dolce,frusta). Man får sällan sås till varmrätten. Grönsaker och potatis får man beställa utöver varmrätten.


Lunch

I Rom kryllar det av restauranger. Här lagas det pasta carbonara & pizza i världsklass. Pizzorna i rom är ganska tunna och krispiga. Här njuter man inte bara av maten utan också av den sociala närvaron.


Frukost

På de stora hotellen bjuder de på klassisk frukostbuffè. Medan en typisk italiensk frukost ofta består av cappucina eller caffe latte med en croissant eller kakor.

Middagskryssning

Njut av gourmet mat på Tibern samtidigt som du har Roms vackra monument i bakgrunden.

Kafèer

Kaféerna i Rom är ofta en kombination av bar, kafé och glassbar. Här hittar du utmärkt kaffe och glass. Lokalbefolkningen besöker ofta kaféerna ibland flera gånger varje dag för att att umgås och prata.

Desserter

Italien är berömt för sina efterrätter. Tiramisù and Zuppa Inglese ( sockerkaka & vaniljkräm) är klassiska italienska favoriter. Även glassen går inte av för hackor, håller ofta hög klass.

Här kan man uppleva Rom till fots eller åka bil. Här får du provsmaka utmärkt italiensk mat. En rad olika turer finns att välja mellan.

Här kan man få det bästa av båda världar. Upplev härliga sevärdheter och njut av god mat staden har att erbjuda.

Här kan man provsmaka utsökta viner och äta gourmet mat. Skäm bort dig rejält och boka en tur som passar dig.

Här får man följa med till de hippaste kvarteren i Rom och prova på gott öl. Glöm inte att njuta av den härliga atmosfären staden har att erbjuda.

Här kan du bl.a följa med på en mysig rundtur i Rom och uppleva en härlig atmosfär medan du smakar av den utmärkta maten staden har att erbjuda.

Här kan man följa med till de lokala marknaderna och prova på typisk italiensk mat.